RATEL: Što pre ukinuti dodatni porez na mobilnu telefoniju

Bez autora
May 18 2010

Potrebno je što pre ukinuti dodatni porez na mobilnu telefoniju, jer ta mera utiče na smanjenje prihoda i investicija u oblasti telekomunikacija. Taj porez negativno utiče na razvoj sektora telekomunikacija, pre svega mobilne telefonije. U mobilnoj telefoniji postoji potpuna konkurencija i tri operatora, od kojih su dva najveća strana investitora u Srbiji. Operatori ispunjavaju licencne obaveze, ali su uzdržani u ponudi novih paketa i servisa i zato je potrebno taj porez što pre ukinuti. Posledice uvođenja tog poreza već se osećaju i osećaće se još više...

RATEL: Što pre ukinuti dodatni porez na mobilnu telefonijuRepublička agencija za telekomunikacije (RATEL) ocenila je danas da je potrebno što pre ukinuti dodatni porez na mobilnu telefoniju, jer ta mera utiče na smanjenje prihoda i investicija u oblasti telekomunikacija.

Izvršni direktor RATEL-a Milan Janković izjavio je na konferenciji za novinare da taj porez negativno utiče na razvoj sektora telekomunikacija, pre svega mobilne telefonije.

"U mobilnoj telefoniji imamo potpunu konkurenciju i tri operatora, od kojih su dva najveća strana investitora u Srbiji", rekao je Janković.

Predsednik Upravnog odbora RATEL-a Jovan Radunović izjavio je da operatori ispunjavaju licencne obaveze, ali da su uzdržani u ponudi novih paketa i servisa i zato je potrebno taj porez što pre ukinuti.

"Posledice uvođenja tog poreza već se osećaju i osećaće se još više. Bojimo se da ne pređe u to da kompanije počnu da kasne u ispunjavanju licencnih obaveza", rekao je Radunović.

Vlada je u junu prošle godine uvela porez na mobilnu telefoniju od deset odsto u okviru mera za smanjenje budžetskog deficita i treba da ga ukine sa prvim znacima ekonomskog oporavka.

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić najavila je nedavno da će porez na mobilnu telefoniju biti ukinut na jesen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik